I Kissed Charles


Indiepopformatie I Kissed Charles is de heetste nieuwe binnenkomer van het huidige Nederlandse poplandschap. Deze groep jonge honden uit omgeving Meppel brengt dit najaar hun officiële debuutalbum ‘This Is Not Romantic’ uit. Een ontzettend frisse plaat vol compacte en catchy indieliedjes.

De groep heeft in hun driejarige bestaan een strak en zeer volwassen sound op dit hedendaagse album vol nieuwe muziek gerealiseerd. Voor de opnames van het album reisden de vier Drentse muzikanten naar Ierland om samen met producer Phil Hayes (o.a. Bell X1) een groot deel van de cd op te nemen. Ook werden in Studio Zeezicht in Spaarnwoude een aantal songs opgenomen met sterproducer Rutger Hoedemaekers (Voicst, About, Lucky Fonz III).

Stralend middelpunt van I Kissed Charles is de zeer jonge maar sexy zangeres Charlot Henzen die in de band ook de toetsen voor haar rekening neemt. Samen met gitarist Brian Esselbrugge vormt zij het muzikale brein van I Kissed Charles. De twee worden ondersteund door een zeer sterke ritmesectie bestaande uit drummer Marco Muhring en Joris Taal op bas.

In hun korte bestaan werd de band al verkozen tot 3FM Serious Talent, LiveXS Local Hero en waren zij één van de meest geboekte bands bij de Popronde. Ze speelden bij Noorderslag, Zwarte Cross en podia als Vera, Melkweg en Paradiso.


I Kissed Charles

Share
Doe mee!
Interactie. Doe mee en maak dobberpop nog leuker! Deel je foto's via facebook!
Merchandising
Wilt je ook zo'n leuk T-Shirt van dobberpop?
Editie 2018
Editie 2018 staat weer op stapel en wel op 29 september!