Persbericht Meppeler Courant – 18 augustus 2018

Nijeveen – Na twee jaar afwezigheid is Dobberpop in Nijeveen terug. Op zaterdagavond 29 september vindt de zevende editie van het muziekfestijn aan de zwemplas plaats. Met nog een vakantieperiode voor de boeg zijn momenteel de voorbereidingen al in volle gang.

In 2015 vond de laatste Dobberpop plaats. In dat jaar kreeg het festival voor het eerst een sfeerthema mee: Dobberpop In Rosso. Deze traditie zet de organisatie voort. Bij het ‘Strand van Nijeveen’ aan de recreatieplas Tussenboerslanden barst op 29 september om 20.00 uur Dobberpop Rocks los.

Deze avond kunnen de bezoekers luisteren naar en dansen op de muziek van De Wethouders, The Band-its en Guns N’ Roses by Slash N’ Roses. Laatstgenoemde band bestaat uit vijf doorgewinterde muzikanten en is een Nederlands eerbetoon aan de levende gitaarlegende Saul Hudson, beter bekend als ‘Slash’! Slash N’ Roses zet een show neer met een indrukwekkende setlist van songs die Slash in zijn carrière met onder andere Guns N’ Roses gemaakt heeft.

Spektakel

De Wethouders uit Zuidwolde was onlangs in het nieuws vanwege het feit dat de band in een oude Volvo Limousine meereisde met de The Carbage Run. The Carbage Run startte 1 juli in Emmen en eindigde op 6 juli in Divaca in Slovenië, een toer van 2500 kilometer. De bandleden Mark Beekelaar, Stefan Troost, Dennis Kost en Bart-Jan Schinkel speelden tijdens het spektakel op campings in Oost-Europa voor de deelnemers.

Met The Band-its maakt de organiserende Handelsvereniging Nijeveen Dobberpop compleet. De muzikanten noemen zichzelf ‘de leukste coverband van Noord-Nederland’. De band zorgt voor rocknummers die worden afgewisseld met dancemedleys, meezingers en de nieuwste popsongs.

Nadat de eerste editie van Dobberpop in 2009 in het teken stond van Stichting Mont Ventoux, werd Dobberpop nog vier keer op rij georganiseerd. In 2014 nam de werkgroep een jaar vrijaf. Na de sabbatical borrelden de nieuwe ideeën weer boven in de werkgroep, wat leidde tot een nieuw festijn aan het water in 2015.

Tussenjaar

De regelmaat van één tussenjaar werd vorig jaar doorbroken. Het bestuur van de Handelsvereniging Nijeveen en de commissie Dobberpop besloten het evenement van na de zomervakantie een jaartje door te schuiven. Begin van 2017 beleefde het dorp ook al de beurs UITNijeveen. ‘Dat vergt veel inspanning van de deelnemers, maar ook zeker van de vrijwilligers’, verklaarde Rineke Bootsma, voorzitter van de Handelsvereniging Nijeveen, destijds. ‘Voor Dobberpop zouden we dezelfde groep vrijwilligers aan moeten spreken. Dat vinden we wat teveel van het goede.’

Feestje

Nu is Dobberpop, in 2009 ontstaan vanuit de wens een feestje te organiseren, buiten de geijkte tijden op een moment dat alle andere dorpsfeesten ook achter de rug zijn, terug op de agenda. Op 29 september bouwen tientallen Nijeveense ondernemers en vrijwilligers het strandje bij de Nijeveense plas weer om tot festivalterrein. Er verrijzen diverse kraampjes, bars en een groot podium op het zand en gras rond de recreatieplas.

De voorgaande edities trok Dobberpop iedere keer zo’n duizend bezoekers. Ondanks twee jaar afwezigheid verwacht de organisatie wederom honderden bezoekers bij het evenement in Nijeveen.

Share
Doe mee!
Interactie. Doe mee en maak dobberpop nog leuker! Deel je foto's via Instagram en  facebook
Merchandising
Wilt je ook zo'n leuk T-Shirt van dobberpop?
Editie 2022
Editie 2022 staat weer op stapel en wel op 24 september!